Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
06-1/783-0207

2018 januári szám - X évfolyam 1. szám

Ár:
795 Ft (757 Ft + ÁFA)
Kiadó: 5perc Media Kft.
Várható szállítás: 2020. január 24.
Elérhetőség: Raktáron

Címlapunkon ezúttal Javier Bardem látható, akiről életútrovatunkban olvashatsz, illetve összegyűjtöttük néhányat a legismertebb filmjei közül, amelyeket mindenképpen érdemes megnézned. Javier Bardem nemzetközi karrierje akkor indult be, amikor tökéletesítette angoltudását … szóval mindenképpen érdemes energiát fektetni neked is a nyelvtanulásba.

Receptrovatunkban megnézzük, hogy az ünnepi maradékokból milyen finomságokat lehet készíteni, hogy semmi ne vesszen kárba, míg Magyarországgal foglakozó cikkünkben bemutatjuk a legszebb budapesti köztereket.

Beszélünk még a korcsolyázásról, a Hong-Kong-i „koporsólakásokról” és ellátogatunk Glasgow-ba is.

Szókincsfejlesztő rovatunk ezúttal a telefonokkal és a telefonálással foglalkozik, míg idiómáinkat felváltják a phrasal verb-ök, őket is tematikusan rendezve találod a magazinban, az új évet utazással kapcsolatos kifejezésekkel indítjuk útjára.

Nem csak az idióma, de az üzleti angol rovatunk is megújult, 2018 januárjától HR, azaz emberi erőforrás témában fogunk mini leckéket írni neked.

Természetesen most is megtalálod megszokott rovatainkat, így lesznek hírek, celeb pletykák, érdekességek a tudomány és technika világából, nyelvtan, hallás utáni értést és olvasást mérő feladatsorok is.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 

Hasonló termékek

795 Ft

Címlapunkon Antonio Banderast láthatod, aki a most forgatott Picasso életéről szóló film főszereplője. A XX. század egyik legnagyobb hatású festőjéről is olvashatsz, illetve egy Banderas-interjút is találsz a lapban.

Utazásrovatunkkal ezúttal a Kanári-szigetekre látogatunk, enni pedig a szabadban fogunk, amelyhez remek és gyors piknikrecepteket készítettünk.

A közelmúltban elhunyt Stephen Hawkingról és munkásságáról is olvashatsz, de találsz képes összeállítást a navajo indiánok életéről is.

Vonzatos igéinket ezúttal a pénz témájára fűztük fel, míg szókincsünket a ház körüli munkák és problémák témakörében fejlesztjük.

Természetesen ebben a hónapban sem maradnak el a már megszokott hírek, celeb pletykák, tudományos és technikai érdekességek, illetve az igaz történetek sem.

Nyelvvizsgára, érettségire készülők továbbra is megtalálhatják az írásbeli és hallás utáni vizsgákra felkészítő feladatsorokat, illetve az üzleti angol tananyagokat is.

Aki pedig személyesen szeretne velünk egy intenzív hetet eltölteni, várjuk szeretettel május 3-10. között az immár harmadszorra megrendezett szicíliai 5 Perc Angol táborban! Gyerekeknek külön angolos programmal készülünk. A programmal kapcsolatban további részleteket weboldalunkon találsz.

 

795 Ft

Megjelent a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin 2018. májusi száma. 

795 Ft

Rohan az idő, immár 7. havi lapszámunkat tartod a kezedben, és remélem neked is sikerült pár napot pihenéssel töltened. Ahogy korábban is mondtam, nyáron mindig több idő jut nyelvtanulásra és nyelvgyakorlásra is, így érdemes minden nap – akár csak egy-két rövid cikk erejéig – elővenni a magazint.

Ebben a hónapban kiemelten foglalkozunk a 90-es évek végénnek legnépszerűbb tévésorozatával, az idén 20 éves Sex and the City, azaz a Szex és New York című műsorral, így nem csak magáról a show-ról, de a főszereplőről, Sarah Jessica Parker életéről és munkásságáról is olvashatsz ebben a lapszámban.

Utazásrovatunkkal is természetesen a Nagy Almába látogatunk, és a top 10 érdekességet is erről a városról gyűjtöttük neked össze.

Receptrovatunkban ezúttal fantasztikus – ám mégis egyszerűen elkészíthető – süteményeket mutatunk be, de olvashatsz egy új csodajárgányról, és a világ egyik legnépszerűbb sportjáról, a strandröplabdáról is.

Természetesen ebben a hónapban sem maradnak el a megszokott rovatok, így lesznek hírek, pletykák, állatos történetek, stílustippek is. Olvashatsz egy 80 éves nagymamáról is, aki fejébe vette, hogy egyetemre megy és lediplomázik, amit hajlott kora ellenére meg is tett.

Nyelvvizsgára és érettségire készülők most is megtalálják felkészítő feladatsorainkat (alap-, közép- és felsőfokon is), mind a vizsgák szóbeli, írásbeli és hallás utáni értést ellenőrző részéhez.

Folytatjuk phrasal verb, azaz vonzatos igékkel foglalkozó sorozatunkat is: ezúttal mindennapi tevékenységeinkkel kapcsolatos kifejezéseket tanulunk meg.

Ha a magazin mellett szeretnéd még tovább gyakorolni és fejleszteni a nyelvtudásod, látogass el weboldalunkra is, ahol több tízezer leckével, hanganyaggal és feladattal gyakorolhatod az angolt nap mint nap!

795 Ft

Ebben a hónapban a nyári témák mellett kiemelt szerepet kap a művészet, így olvashatsz Frida Kahlo életéről (ne feledd el megnézni a művésznő kiállítását Budapesten, amely november 4-ig várja a látogatókat), készítettünk egy összeállítást a világ 10 legrejtélyesebb, műalkotásokba rejtett titkáról, és a szókincsünket is ebben a témakörben fejlesztjük.

Utazásrovatunkkal Barcelonába látogatunk, de lesz szó a hamarosan Budapesten koncertező Ricky Martinról is, sőt könnyű nyári finomságokat is készítünk.

Címlapunkon Ethan Hawke szerepel, akire talán legtöbben a Holt költők társasága című filmből emlékezhettek, de a lassan 50 éves színész ennél sokkal színesebb személyiség, hiszen rengeteg filmben játszott, és regényíróként is jegyzik. Életéről és munkásságáról is olvashatsz ebben a számban. 

Természetesen most is megtalálod állandó rovatainkat, így lesznek hírek a nagyvilágból, celeb pletykák, fitnesz és technikai újdonságok, divat és állatos történetek is.

Nyelvvizsgára készülők alap-, közép-, és felsőfokon is találnak feladatsorokat megoldókulccsal a szóbeli és az írásbeli vizsgákra is.

Jó tanulást és kellemes időtöltést kívánok!

795 Ft

Sajnos vége a nyárnak, és mire a kezedben tartod ezt a lapszámot, már lehet, hogy elkezdődött az iskolaév is. Bár nekem a nyár messze a legkedvesebb évszakom, de az ősz mindig sok izgalmat tartogat, hiszen a legtöbben ilyenkor vágnak bele (újra) a nyelvtanulásba, így nekünk fontos feladatunk, hogy a kezdeti lelkesedést életben tartsuk, egész éven át sok érdekes olvasmánnyal, feladattal és tanulnivalóval.

Erre a hónapra is számos szórakoztató és hasznos témát hoztam nektek, kezdve a címlapsztárunkkal, Sir Patrick Stewarttal, akinek az életéről és filmjeiről is olvashatsz a magazinban.

Utazás- és receptrovatunkkal is Görögországot vesszük célba, és míg képzeletben Krétára látogatunk, addig a konyhában elkészíthetjük a leghíresebb görög fogásokat a leírások segítségével.

Belföldön is szétnézünk, mégpedig a legszebb és legérdekesebb kastélyokat és várakat látogatjuk meg Magyarországgal foglakozó rovatunkban, de lesz szó a világ tíz legextrémebb úti céljáról is.

Hamarosan kezdődik a vízilabda világkupa, ezért átnézzük a sport legfontosabb szabályait és történetét, illetve olvashatsz egy szerelmespárról is, akik gyerekkorukban levelezőtársak voltak, és több évtized levelezés után találkoztak először személyesen.

Természetesen ebben a hónapban sem maradhatnak el a már megszokott állandó rovataink, így az írásbeli nyelvvizsgákra felkészítő feladatsorok, és a hallás utáni értést ellenőrző feladatok sem. Lesznek idiómák és vonzatos igék, ezúttal iskola és oktatás témában, illetve szókincsfejlesztés Magyarországgal kapcsolatban.

A magazinban most is megtalálod a híreket, celeb pletykákat, tudományos és technikai újdonságokat, és az állatvilággal kapcsolatos cikkeinket is.

795 Ft

Címlapunkon sokak kedvence, Danny DeVito kapta ebben a hónapban a főszerepet, róla, legismertebb filmjeiről és pályafutásáról is olvashatsz a magazinban.

Tudomány és technika rovatunkban olvashatsz egy fantasztikus magyar találmányról, egy kesztyűről, amely segítségével a vakok bármilyen nyomtatott szöveget el tudnak olvasni.

Egészség rovatunkból megtudhatod, hogy a hideg beköszöntével, hogyan tudsz védekezni a megfázás ellen, és milyen trükkökkel és praktikákkal tudod erősíteni az immunrendszered.

Phrasal Verbs összeállításunkban most a Halloween-hez kapcsolódóan nézünk meg vonzatos kifejezéseket, szókincsfejlesztő leckékben pedig a nagy világvallásokról lesz szó.

A „Mindennapi angol” e havi epizódjában a vészhelyzeteket járjuk körül, és megtanulhatod, hogy hogyan kell rendőrt és mentőt hívni, ha véletlenül valami baj lenne, vagy egy baleset szemtanúja lennél.

Természetesen ebben a hónapban sem maradnak el megszokott rovataink, így lesznek hírek a nagyvilágból, celeb pletykák, a magazin második felében pedig írásbeli és szóbeli nyelvvizsgára felkészítő feladatok is alap-, közép- és felsőfokon is, természetesen megoldókulccsal és letölthető hanganyagokkal.

Jó tanulást és kellemes kikapcsolódást kívánok!

795 Ft

Elérkeztünk 2018. utolsó magazinjához! Nagyon izgalmas volt mind a 12 lapszámunk, és remélem ti is legalább annyira élveztétek a tanulást, mint amennyire mi szerettük készíteni a cikkeket.

Az ünnepek közeledtével természetesen mi is készültünk néhány karácsonyi és újévi témával, így kiderül, hogy mit csinál Mikulás az év 364 napján, hogyan ünneplik a karácsonyt Magyarországon, és olvashatsz a tíz legfurcsább szilveszteri szokásról is.

Megemlékezünk a közelmúltban elhunyt Stan Leeről, évszázadunk talán egyik legnagyobb zsenijéről, a fantasztikus mesélőről és képregény-rajzolóról, akinek többek között Pókembert, Amerika Kapitányt, a Vasembert és még sok-sok szuperhőst köszönhet a világ.

Címlapunkon ezúttal Vincent Casselt láthatod, ő jelenleg a franciák egyik leghíresebb és legkeresettebb színésze, akinek új filmjéről és életútjáról is olvashatsz a lapban.

Természetesen most sem maradnak el állandó rovataink, így lesznek hírek, celeb pletykák, érdekességek a fitnesz és egészség világából, technikai újdonságok, receptek és állatos történetek is.

Nyelvvizsgára és érettségire készülők pedig alap-, közép- és felsőfokon is találnak gyakorló-feladatsorokat (megoldókulccsal), mind az írásbeli, mind a hallás utáni értés gyakorlásához és fejlesztéséhez.

750 Ft

Most pedig nézzük, hogy milyen témákról lesz szó ebben a lapszámban! Olvashatsz az IKEA történetéről és az indiai taxisofőrnőkről, de körbejáruk a világ legszebb vízeséseit is.

Címlapunkon Angelina Jolie-t láthatod, akinek életéről, illetve legújabb rendezői munkájáról is olvashatsz. Receptrovatunkban ezúttal az ezerarcú tojásból készítünk finomságokat, de találsz tippeket is ahhoz, hogyan töltsd fel magad energiával, hogy frissen és egészségesen nézz az új évszak elé.

Lesz szó a sakkról, a legújabb farmerdivatról és a budapesti hidakról is olvashatsz.

Természetesen most is megtalálod megszokott rovatainkat, így a híreket, a celeb pletykákat, érdekességeket a tudomány és technika világából, és egy interjút is Jane Goodall-lal.

Nyelvvizsgára készülőknek ajánlom a hallás utáni és olvasás értést ellenőrző feladatokat, illetve a képleírást is, amelyekhez letölthető hanganyagot is találsz weboldalunkon. Szóbeli rovatunkban március 15-ét, nemzeti ünnepünket vesszük górcső alá, míg szókincsünket ezúttal a cirkusz témakörben bővítjük.

A szakmai angol sem marad el, folytatjuk a HR angol témát, most a munkaszerződésekkel foglalkozunk.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 03.
Javier Bardem a kedvenc színészem és ismét sikerült egy zseniális számot csinálnotok!